Cazare » SUCEAVA » Saru Dornei » Poteca tematică 12 Apostoli

Poteca tematică 12 Apostoli

Poteca tematica 12 Apostoli a fost selectata printre cele mai frumoase 7 astfel de poteci din Romania. De-a lungul celor 11 km ale traseului tematic 12 Apostoli, pe turisti ii asteapta o excursie fascinanta prin paduri de molid si pasuni subalpine, catre una din cele mai frumoase destinatii din Parcul National Calimani.

Rezervatia 12 Apostoli adaposteste mai multe figuri zoomorfe si antropomorfe,``sculptate`` de intemperii in decursul vremurilor, constituite din fragmente de lava cimentata. Fiecare stanca are o forma care seamana cu un om sau un animal. Sculpturile misterioase din timpuri stravechi poarta chiar si nume: ``mosul``, ``gusterul``, ``mucenicul``, ``maresalul``, ``ramses``, ``godzila``, ``dragonii``, ``cezar``, ``nefertiti``, iar legenda spusa de localnici explica aparitia acestora in urma pietrificarii de catre Dumnezeu a unor oameni necredinciosi.

Cei 12 Apostoli, isi au originea in actiunea milenara de erodare a vantului si ploilor asupra rocilor vulcanice, neexcluzandu-se totusi nici varianta interventiei unor creatori stravechi de simboluri.

De sarbatoarea celor 12 Apostoli ( 29 iunie ) localnicii urca din zonele invecinate pentru a sarbatori „ Mosii din Calimani`` cu originea in stravechiul cult dacic al soarelui, bradului si focului avand ca tema principala cultul mosilor si stramosilor.