Cazare » SIBIU » Sibiu » Muzeul de Etnografie Universală ``Franz Binder``

Muzeul de Etnografie Universală ``Franz Binder``

Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder”este un departament al Complexului National Muzeal „ASTRA” din Sibiu, care a fost inaugurat in 1993, ca raspuns la principiul alteritatii culturale, de cunoastere a propriei identitati prin compararea cu valorile altor culturi.

Activitatea muzeului se axeaza, preponderent, pe prezentarea aspectelor de cultura, civilizatie si arta ale popoarelor extraeuropeene, fiind singurul muzeu din Romania cu acest profil. Muzeul este situat intr-o cladire monument istoric, construita in stil neogotic, intre anii 1865-1867. Sub denumirea initiala de Casa Asociatiei Micilor Meseriasi localul a servit drept centru al breslelor.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial primeste patronimul Casa Hermes, si indeplineste functiuni diverse (spatiu comercial sau administrativ) pana in 1989, cand este restaurat si devine sediul expozitiilor Muzeului „Franz Binder”. Cateva placi heraldice descoperite la restaurarea cladirii atesta locuirea aici a lui Valentin Frank von Franckenstein (1643-1697), comite al sasilor din Transilvania si judecator regal din 1686 pana la sfarsitul vietii, primul traducator din opera lui Ovidiu in limbile romana si maghiara.