SUCEAVA » Vatra Dornei » Cabana CASUTA DIN POVESTI » Obiective Turistice

Obiective turistice in apropiere la Cabana CASUTA DIN POVESTI din Vatra Dornei.

Castelul Dracula

Cand spui Tihuta, spui Dracula, de aceea nu–i de mirare ca multi turişti poposesc şi aici, nu numai la Bran sau la Sighişoara, atraşi de legenda din jurul singerosului conte, amplificata de cartea scriitorului Bram Stoker (a carui statuie troneaza chiar la intrare).

Acesta şi–a imaginat calatoria lui Vlad Dracul prin muntii din jur, iar nişte antreprenori din anii 70 au avut ideea construirii unei structuri de cazare in aceste locuri, demne de un "Dracula Land" autohton, in spiritul unei fortarete medievale.

Muzeul Etnografic

Muzeul Etnografic al Bucovinei amplasat in cadirea primariei - Muzeul orasului-infiintat in 1954, in prezent prezinta trei sectii:

- arta plastica contemporana,
- stiintele naturii,
- cinegetica.

Sectia de arta este amenajata in impunatoarea cladire a primariei, construita in 1896 - 1897 pentru a comemora succesul obtinut de dorneni in procesul purtat timp de un secol cu autoritatile austriece.

Sectia de stiintele naturii este axata pe prezentarea faunei si florei dornene: pesti si batracieni din bazinul Bistritei, pasari, mamifere.
Se remarca doua diorame, care reprezinta un cerb atacat de lupi si o familie de capriori.

Sectia de cinegetica se refera la fondul de vanatoare al zonei, fiind organizata tematic: istoric, unelte de vanatoare, ingrijirea vanatului si trofee.

Cheia Zugrenilor

Cheia Zugrenilor se afla la 20 km de Vatra Dornei, intr-un loc in care Bistrita si-a creat cu greu drum intre masivul greoi al Giumalaului si zidul urias al Pietrosului Bistritei.

Cheia are un traseu sinuos, prezentand in amonte o despletire de brate care prind intre ele o stanca uriasa, inalta de peste 60 m.

Cheia Zugrenilor are o suprafata de 100 ha si este declarata rezervatie geologica si floristica.

Muzeul de Stiintele Naturii si Cinegetica

Muzeul de Stiintele Naturii si Cinegetica - Vatra Dornei - Atractii Turistice Vatra Dornei

Muzeul prezinta fauna montana din zona Dornelor si cinegetica judetului Suceava; etnografie, cu prezentarea artei populare din Bucovina; colectii de geologie, flora si fauna din nordul Moldovei. Se remarca monumente ale naturii ca Leontopodium alpinum, Lynx lynx, Ursus arctos, Lutra lutra, Lyrurus tetrix, trofee deosebite de cerb carpatin, caprior, urs brun, porc mistret.

Sectia de stiinte naturale s-a infiintat in 1957, dar actul nasterii dateaza din 1952, cand invatatorul Dumitru Andriescu din comuna Dorna Candrenilor a donat obiecte de peste 100 de ani. In urma reorganizarii, muzeul isi prezinta exponatele in mod atractiv.

Astfel, sunt prezentate doua aspecte: bogatia floristica si faunistica a zonei dornene si cinegetica (vanatoarea). Sunt abordate si probleme de ocrotire a naturii (florei si faunei), de taxonomie, filogenie si de ecologie.

Parcul din centru

Parcul din centrul statiunii, renumit pentru veveritele care traiesc acolo, si pentru concertele sustinute in sezonul estival de orchestra de alamuri.

Parcul orasului are o suprafata de 50 ha, este declarat rezervatie dendrologica a Academei Romane fiind si principala zona de concentrare a izvoarelor minerale.

De asemenea, in parc traiesc veverite, denumite popular ``Mariana``, care reprezinta un punct mare de atractie al parcului, pe langa speciile rare de arbori.