SIBIU » Ocna Sibiului » Cabana LARISA » Obiective Turistice

Obiective turistice in apropiere la Cabana LARISA din Ocna Sibiului.

Lacul fara fund

Lacul fara fund Ocna Sibiului este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip geologic), situat in judetul Sibiu, pe teritoriul administrativ al orasului Ocna Sibiului.

Rezervatia naturala cunoscuta si sub denumiriile de „Lacul Francisc” (dupa numele fostei ocne de sare) sau „Lacul Lemnelor”, are o suprafata de 0,20 ha, si reprezinta un lac cu o adancime de 34 m, format pe locul fostei saline „Franz - Francisc”, prin prabusirea tavanului ocnei de sare, in craterul astfel format acumulandu-se ulterior apa.

Concentratia sarii in apa lacului este de 96 g/L la suprafata, ajungand pana la 318 g/L in adancime, astfel in zilele insorite, datorita concentratiei de sare scazuta la suprafata, razele soarelui patrund in adancime, incalzind particulele de sare din adancime si dand nastere la asazisul fenomen fizic de heliotermie, constand in pastrarea caldurii inmagazinate, pentru o perioada mai indelungata, fata de lacurile cu apa dulce.

Biserica Brancoveanu

Denumita si Biserica Brancoveanu de Sus, biserica este situata pe strada Mihai Viteazu din localitatea Ocna Sibiului si poarta hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril".

A fost construita de Mihai Viteazu, in anul 1600, dupa victoria de la Selimbar (1599). Constructia era de tip dreptunghiular cu absida decrosata (retrasa fata de peretii naosului), din caramida, pe fundatie de piatra. Decoratiile de pe fatade erau de specific muntenesc.

A fost incendiata de turcii care treceau prin Transilvania, iar pe ruine Constantin Braconveanu a refacut-o, in 1701, arhitectura monumentului fiind o marturie a relatiilor artistice dintre Tara Romaneasca si Transilvania.