NEAMT » Durau » Pensiunea SOIMUL » Obiective Turistice

Obiective turistice in apropiere la Pensiunea SOIMUL din Durau.

Cascada Duruitoarea

Cascada Duruitoarea, este un monument al naturii cu regim de arie protejata de interes national situata in Masivul Ceahlau.
Corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervatie naturala de tip peisagistic) si este situata in judetul Neamt pe teritoriul administrativ al comunei Ceahlau.
Denumirea cascadei vine de la zgomotul puternic si continuu pe care il face atunci cand are apa multa.

Rezervatia are o suprafata de 1 ha, fiind situata la 1.250 m altitudine si este formata pe valea Paraului Rupturii, intre abrupturile coborate dinspre Piatra Ciobanului (est) si Piciorul Schiop (vest).

Caderea de apa masoara aproape 25 m si este despartita de un prag in doua parti distincte:

Pragul superior are aproximativ 20 m. La baza apele au sapat prin eroziune marmite

Pragul inferior are aproximativ 5 m, rasfirand apa in evantai peste stanca.

Dezagregarea conglomeratelor si gresiilor datorata fenomenelor de gelivatie (inghet-dezghet) si avalanselor a dus la detasarea din peretii verticali a unor coloane, turnuri si la adancirea jgheaburilor precum si la formarea de saritori sicascade.

Manastirea de pe Muntele Ceahlau

Manastirea Ceahlau este o manastire ortodoxa din Romania situata pe Muntele Ceahlau in judetul Neamt.

Muntele Ceahlau

Masivul Ceahlau este un masiv muntos apartinand de Carpatii Orientali, situat pe teritoriul judetului Neamt. Cele mai inalte varfuri sunt Ocolasul Mare (1907 m) si Toaca (1904 m).

Ceahlaul adaposteste o fauna diversa si bogata: 350 de specii de pasari, 40 de specii de reptile, numeroase specii de mamifere mari si mici, precum si o varietate de insecte. In padurile Ceahlaului traiesc aproape toate speciile de animale existente in Carpati: ursul bun (Ursus artos), cerbul(Cervus elaphus), mistretul (Sus scrofa), lupul (Canis lupus), vulpea (Vulpes Vulpes), rasul (Felix lynx), caprioara (Capreolus capreolus), pisica salbatica (Felis silvestris), jderul de padure (Martes martes), veverita (Sciurus vulgaris) si mandria sancarilor, capra neagra (Rupicapra rupicapra).

In padurile de molid vietuiesc: cocosul de munte (Tetrao urogallus), ciocanitoarea neagra (Dryocopus martius) - cea mai mare ciocanitoare din Romania, auselul (Regulus regulus) - cea mai mica pasare din Romania. In locurile umede de paduri traieste o reptila - tritonul carpatic (Tritus montadoni), endemism pentru Carpatii Orientali.