SUCEAVA » Dorna Arini » Cabana VANATORUL » Obiective Turistice

Obiective turistice in apropiere la Cabana VANATORUL din Dorna Arini.

Manastirea Acoperământul Maicii Domnului

Acoperamantul Maicii Domnului este un asezamant monahal ridicat pe teritoriul actualei comune Dorna-Arini din judetul Suceava, in vatra satului Gheorghiteni.

Complexul monastic este situat la aproximativ 5 kilometri de statiunea Vatra Dornei, spre Piatra Neamt pe partea stanga a Bistritei la cativa metri de aceasta, la poalele Dealului Barnarel.

Aleea de la intrarea in manastire este pavata cu pietre de rau, iar scarile si fundatia celor trei cladiri sunt pavate cu marmura.

Intrarea duce catre o fantana arteziana, in spatele careia sunt situate biserica ce are peretii sculptati si inflorati aidoma bisericilor din Maramures, arhondaricul si o cabana cu cinci etaje in care se gasesc chiliile si trapeza. Arhondaricul are in jur de 40 de camere.

Cu exceptia scarilor si fundatiilor, cladirile sunt ridicate in intregime din lemn de esenta tare, inclusiv clopotnita cu inaltimea de 60 de metri. Aceasta gazduieste un numar de 24 de clopote (dintre care cel mai mare cantareste 5 tone), legate printr-un sistem computerizat central care le coordoneaza.

Inceputa din anul 2000, ridicarea manastirii s-a facut la initiativa si sub patronajul actualului Arhiepiscop al Tomisului Teodosie, pe un teren care a apartinut parintilor acestuia Elizabeta si Procopie Petrescu.