ARGES » Corbeni » Pensiunea NADIA » Obiective Turistice

Obiective turistice in apropiere la Pensiunea NADIA din Corbeni.

Cartierul Antonesti

Antonesti, o asezare nascuta pe Valea Argesului in vreme de razboi.

Antonesti. O asezare pe care, desi exista, n-o gasesti pe harta oricit te-ai chinui. Micul sat de pe Valea Argesului, din comuna Corbeni a fost ctitorit de Maresalul Antonescu, de unde si numele sau, dar in acte figureaza drept Poienari sau Poenari-nou.

Un sat-minune pentru vremea lui, compus din vile, electrificat si cu spital, un adevarat model. Construit de prizonierii sovietici, a fost acoperit de tacerea vinovata a unui regim comunist care nu a putut decit sa creeze Cap-uri, sa schimonoseasca fata frumoasa si limpede a satului romanesc.

In vara anului 1941, la scurt timp dupa intrarea Romaniei in cel de-al doilea razboi mondial, Valea Argesului a fost lovita de inundatii de proportii. Seful statului, generalul Ion Antonescu, devenit ulterior Maresal al Romaniei, argesean la origine, a decis construirea unui nou sat pentru persoanele afectate de prapad.

Cum barbatii valizi erau pe front, in lupta contra bolsevismului si pentru recuperarea Basarabiei rapite, ca mina de lucru au fost folositi prizonierii de razboi sovietici.

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul

Dupa inundatiile din vara anului 1941, maresalul Ion Antonescu a construit un sat nou pe valea Argesului, numit Antonesti.

Zidirea bisericii din Antonesti a inceput in 1943 pe un teren donat de Gheorghe Erbasu.

Biserica va ramane insa neterminata din pricina instaurarii in Romania, dupa 23 august 1944, a noului regim ateu.

Prin grija Ips Calinic al Argesului si Muscelului, biserica devine manastire in 1995. Locasul a fost sfintit pe data de 24 iunie 2004.