BRASOV » Bran » Pensiunea CASA DIN BRAN » Obiective Turistice

Obiective turistice in apropiere la Pensiunea CASA DIN BRAN din Bran.

Capela Inima Reginei Maria

Capela Inima Reginei Maria este o micuta capela de langa Castelul Bran.

Acesta este al doilea loc preferat al Reginei Maria, dupa resedinta regala din Balcic, Bulgaria. Capela "Inima Reginei Maria" de la Bran este o copie a Capelei Stella Maris, din Balcic, loc unde a fost pusa caseta din argint si pietre pretioase cu inima Reginei, intr-un sarcofag de marmura.

Balcic-ul este o statiune situata pe tarmul Marii Negre, in Bulgaria, la aproximativ 60 de kilometri de Vama Veche.

Castelul Bran

Castelul Bran este un monument istoric si arhitectonic, situat in Pasul Bran-Rucar, la 30 de kilometri de Brasov.

Initial, castelul Bran a fost o cetate de „trecatoare” cu scop militar, patrulatera neregulata. In timp, cetatea a suferit numeroase modificari cum ar fi: adaugarea turnului de sud (in 1622 dupa planurile principelui Gabriel Bethlen), constructia unui turn dreptunghiular la est, iar intre 1883 si 1886 acoperisul a fost imbracat cu tigla.


Cetatea a fost transformata in castel in anul 1920 pe cand era in proprietatea reginei Maria, perioada in care s-au realizat cele mai importante lucrari de restaurare.


Castelul Bran se situeaza la mai putin de 30 km de Brasov, pe soseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu si care leaga Brasovul de Campulung. Castelul Bran este construit pe o stanca, intr-un punct cheie din punct de vedere strategic.

El adaposteste in acest moment muzeul Bran, muzeu ce se intinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri, iar in curtea castelului se afla un mic muzeu al satului, cu case traditionale din regiunea culoarului Rucar-Bran.

Muzeul Vamii Medievale

Un muzeu micut se afla la baza Castelului Bran aproape de ruinele fostului zid al Vamii Medievale dintre Muntenia si Transilvania, pe partea spre Arges.

Toate piesele de mobilier sunt piese autentice care s-au aflat in interiorul Castelului Bran. Merita vazut.

Cost bilet: - 8 lei adulti,
- 4 lei copi si studentii.

Schitul Bran

Unul dintre foarte tinerele asezăminte monahale ale Arhiepiscopiei Sibiului, fiinţând din luna aprilie a anului 2006, Schitul Bran este aşezat pe varful dealului care strajuieşte satul Şimon - arondat comunei Bran - intr-o zonă de un pitoresc aparte, oferind o impresionantă panoramă asupra celor patru importante forme de relief care il inconjoara: Masivul Piatra Craiului, Masivul Bucegi, Masivul Postăvaru şi Măgura Codlei.

Printr-o altă fericită potrivire, locul pe care a fost ctitorit schitul este imbibat de sângele şi osemintele ostaşilor români căzuţi în luptele de rezistentă purtate de-a lungul culoarului Rucăr-Bran în Primul Război Mondial.
De altfel, întru cinstirea jertfei lor a fost înalţată şi o troiţă comemorativă în imediata vecinătate a bisericii.