SIBIU » Avrig » Hotelul PALATUL BRUKENTHAL 

Hotelul PALATUL BRUKENTHAL
Limbi vorbite la receptie
Acoperire retele telefonice
   
     
Capacitate pentru 22 locuri in 11 camere.

Descriere Hotelul PALATUL BRUKENTHAL

Reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal Avrig

De-a lungul istoriei sale de 250 de ani, stabilimentul a trecut prin mâinile mai multor proprietari şi a cunoscut mai multe orientări. Pentru Brukenthal, care a cumpărat terenul în anul 1756, a fost un loc al frumuseţii, dar totodată şi un exemplu de gospodărie agricolă.

O locaţie pentru vizitatori de peste tot

În secolul al XX- lea s-a mai păstrat doar foarte puţin din parcul original, nemaifiind păstrate varietăţile de plante. În această perioadă, Reşedinţa de vară a pierdut mult din farmecul de odinioară. Începând cu anul 1999, terenul a intrat în proprietatea fundaţiei Samuel von Brukenthal, iar în anul 2005 a fost desfiinţat sanatoriul. Astăzi, Complexul este deschis publicului larg şi vizitatorilor de pretutindeni, care vor să se bucure de atmosfera aparte la umbra Munţilor Carpaţi.

Grădina englezească şi olandeză

Pe lângă restaurarea grădinii baroc se intenţionează şi refacerea grădinii peisagistice în stil englezesc, precum şi a mai multor grădini utilitare sau ornamentale. În faţa Oranjeriei se afla probabil aşa numita grădină olandeză, a cărei poziţie ferită era prielnică plantelor exotice. În partea din spate, partea de nord a parcului se afla o grădină cu fazani, în care păsările se puteau mişca liber.

Intenţia lui Brukenthal era nu numai de a amenaja un parc estetic, ci şi de a se folosi de el pentru cultivarea legumelor şi fructelor. În acest scop, au fost amenajate în diferite părţi ale parcului, grădini utilitare în care erau cultivate pe lângă plantele locale şi plante aduse de departe, printre care amintim arborii fructifieri exotici, cum ar fi ananasul, lămâiul, portocalul şi o legumă neobişnuită pentru Transilvania, sparanghelul.

Insipraţie vieneză

Lui Brukenthal i-au servit ca sursă de inspiraţie la planificarea Reşedinţei sale, dar şi a Palatului – ansamblurile de casteluri împărăteşti din Schönbrunn şi Laxenburg. Palatul aminteşte prin poziţia sa de culmea dealului de Glorietta din parcul palatului vienez Schönbrunn. Faţadele reflectă trecerea de la barocul târziu la clasicism. Clădirea Palatului cuprinde nenumărate încăperi de locuit, încăperi utilitare şi camere de oaspeţi. La primul etaj se află o sală mare. Pe vremuri palatul adăpostea şi o însemnată galerie de picturi.

Această moştenire culturală dorim să o redăm publicului larg. Primul pas a constat în renovarea Oranjeriei din parc. Treptat, şi parcul îşi va recăpăta aspectul iniţial, cu toate fântânile, aşa cum a fost odinoară. Cea mai mare provocare rămîne însă restaurarea palatului baroc, a cărui structură s-a degradat mult în anii de nefolosire. Împreună cu administrația orăşenească şi cu alţi parteneri, cum ar fi Fundaţia Samuel von Brukenthal, în a cărei proprietate se află ansamblul, dezvoltăm un plan de acţiune pentru revitalizarea acestei impozante clădiri.

Facilitati Hotelul PALATUL BRUKENTHAL

  Accepta Animale
  Bar
  Fax
  Ferma Proprie
  Gradina/curte
  Internet Wireless
  Loc De Joaca
  Parcare
  Plata Cu Cardul
  Rau In Curte
  Restaurant
  Room Service
  Sala De Conferinte
  Terasa
  Transport Auto

Gallerie foto exterior Vara

Galerie foto exterior vara
Galerie foto exterior vara
Galerie foto exterior vara
Galerie foto exterior vara
Galerie foto exterior vara
Galerie foto exterior vara

Gallerie foto exterior Iarna

Galerie foto exterior iarna
Galerie foto exterior iarna
Galerie foto exterior iarna
Galerie foto exterior iarna