Cazare » Blog

Fabrica de globuri de la Curtea de Arges

ARGCOMS SCM ofera o gama variata:

- de ornamente din sticla pentru pomul de Craciun (globuri multicolore Φ45, Φ60, Φ70, Φ80 mm) si varfuri metalizate, clare, luster, intr-o prezentare deosebita.
- figurine specifice sarbatorilor de iarna.
- ceramica decorative si utilitara.
- mic mobilier pentru casa si gradina
- elemente de tamplarie

 

Citeste tot articolul...
FESTIVALUL DACILOR
În perioada 7-9 septembrie stațiunea Beliș-Fântânele găzduiește prima ediție a FESTIVALULUI DACILOR.

Festivalul cuprinde ateliere antice de reconstituire istorică, ateliere meșteșugărești (fierărie, împletit, pictură, sculptură în lemn și piatră etc.) dar și activități distractive și educative pentru copii, oferite de către partenerul festivalului, Ateneul Copiilor (studio autorizat Kindermusik International).

Citeste tot articolul...
Ceremonialul schimbului de Garda

Ceremonialul schimbului de Garda se desfasoara in fiecare zi, in sezonul turistic, din mai pana in octombrie, in fiecare zi la ora 12:00, in Cetatea Alba Carolina, pe traseul strada Mihai Viteazul, Poarta a IV-a si Poarta a III-a a Cetatii.

Turistii au ocazia sa vada, in fiecare vineri, de la ora 19.00, pana in octombrie, luptele dintre daci si romani, costumele si personajele pitoresti din perioada antica, istorie vie in Cetatea Alba Iulia.

Citeste tot articolul...
Superstiţiile de care TREBUIE să ţii cont de Mărţişor!

MĂRȚIȘORUL ALUNGĂ BLESTEMELE: În mai multe sate din Transilvania, mărțișorul se leagă la poarta casei pentru a alunga spiritele rele și fantomele celor decedați care bântuie satul.

Citeste tot articolul...
Dragobete - iubeste romaneste!

Pe 24 februarie se celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români. Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi.

Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete (numit şi “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile ce îi ieşeau în cale. Dragobete a rămas însă până în ziua de astăzi ca simbolul suprem al dragostei autohtone.

Citeste tot articolul...
Articole mai vechi