Cazare » Blog

Ceremonialul schimbului de Garda

Ceremonialul schimbului de Garda se desfasoara in fiecare zi, in sezonul turistic, din mai pana in octombrie, in fiecare zi la ora 12:00, in Cetatea Alba Carolina, pe traseul strada Mihai Viteazul, Poarta a IV-a si Poarta a III-a a Cetatii.

Turistii au ocazia sa vada, in fiecare vineri, de la ora 19.00, pana in octombrie, luptele dintre daci si romani, costumele si personajele pitoresti din perioada antica, istorie vie in Cetatea Alba Iulia.

Citeste tot articolul...
Superstiţiile de care TREBUIE să ţii cont de Mărţişor!

MĂRȚIȘORUL ALUNGĂ BLESTEMELE: În mai multe sate din Transilvania, mărțișorul se leagă la poarta casei pentru a alunga spiritele rele și fantomele celor decedați care bântuie satul.

Citeste tot articolul...
Dragobete - iubeste romaneste!

Pe 24 februarie se celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români. Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi.

Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete (numit şi “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile ce îi ieşeau în cale. Dragobete a rămas însă până în ziua de astăzi ca simbolul suprem al dragostei autohtone.

Citeste tot articolul...
Impreuna promovam Romania - Cheile Turzii

Cheile Turzii oferă un peisaj carstic de o rară sălbăticie: stânci înalte și abrupte, creste ascuțite, turnuri de piatră, vâlcele pietroase, grohotișuri, arcade etc. Conține peste 1.000 de specii de plante, animale, fluturi unele reprezentând elemente rare ca usturoiul sălbatic, acvila de stâncă, șogârțul de baltă, tisa, scorușul, garofița albă, fluturașul de stâncă.

Rezervatia naturala Cheile Turzii prezinta o larga varietate a formelor de relief carstic, intre cele mai cunoscute pesteri, atat in bibliografia de specialitate, cat si in randul turistilor se numara: Cetateaua Mare, Cetateaua Mica, Pestera Feciorilor, Pestera Hornarilor, Pestera Morarilor, Pestera Calastur, Pestera lui Anton.

Citeste tot articolul...
Articole mai vechi